Следвайте Гласове в ТелеграмЛидерът на френската дясна партия Патриоти Флориан Филипо

...
Следвайте Гласове в ТелеграмЛидерът на френската дясна партия Патриоти Флориан Филипо
Коментари Харесай

Франция разкритикува плановете на Киев да закупи руски реактори от България

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Лидерът на френската дясна партия " Патриоти " Флориан Филипо разкритикува в Twitter проектите на Украйна да закупи два нуклеарни реактора съветско произвеждане от България със средства от Европейски Съюз.

" Докато Франция и Европейски Съюз се прострелват в крайници с голям патрон, налагайки антируски наказания, Украйна на Зеленски купува съветски нуклеарни реактори, и то даже с наши пари! Кога ще свърши тази смешка? " - написа политикът.

Филипо ползва към обявата фотография на публикация, оповестена от Euractiv. В нея се отбелязва, че по време на неотдавнашното си посещаване в България Владимир Зеленски е разискал с българския министър-председател Николай Денков продажбата на два нуклеарни реактора съветско произвеждане на Киев. Реакторите са закупени преди пет години, само че българските управляващи не са в положение да покрият цената им, заради което българският парламент даде зелена светлина на държавното управление да стартира договаряния с Украйна.

В същото време, съгласно Euractiv, представител на Европейската комисия е удостоверил, че закупуването на реакторите, което ще коства 600 млн. евро, може да бъде финансирано от Европейския съюз. През тази година Европейски Съюз отпуска на Украйна финансова помощ в размер на 1,5 милиарда евро всеки месец.

Инфо: Риа Новости

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР